10. tammikuuta 2016

Vinkkaa englanninkielistä kirjaa

Olen jo pidemmän aikaa miettinyt englanninkielisten kirjojen lukemista. Joka kerta juttu on kuitenkin tyssännyt pohdintaan, mitä lukisin. Koska englannin kielitaitoni on keskinkertainen, olen arka aloittamaan, jotten tule haukanneeksi liian isoa palaa. Siksi kysynkin teiltä neuvoa. Mitä suosittelisitte ensimmäisiksi kirjoiksi? Genrellä ei sinänsä ole väliä, mutta parhaiten uppoaa nuorten kaunokirjallisuus.

Kiitos kaikille auttajille!

6 kommenttia

 1. Itse luen aika paljon englanninkielistä kirjallisuutta. Aloittaminen oli se vaikea juttu, lukeminen helpottuu yllättävän nopeasti. Helen Hiornsin kirja The name on your wrist on ainakin yksi mahdollinen vaihtoehto. Se ei ole kovin pitkä ja kielikin on suht helppoa. Simmone Howellin Everything Beautiful on myös aika kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistäsi! Täytyy alkaa metsästämään näitä :)

   Poista
 2. Yksikertaisesti, Harry Potterit. Helppo lukea, lauserakenteet selviä ja kerryttää huomattavasti sanavarastoa. Lukiossa englanninkielentaitoni olivat ihan surkeat, mutta Pottereita lukemalla sekä englanninkielisiä sarjoja ja youtube videoita seuraamalla olen merkittävästi parantanut taitojani. ;)

  http://suuntanaoikis.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuotakin voisi kokeilla. En välttämättä olisi täysin pihalla, mitä kirjoissa tapahtuu, kun suomeksi ne on tullut luettua.

   Poista
 3. Olin tulossa innoissani suosittelemaan suosikkikirjaani (Mark Z. Danielewski: House of Leaves), mut se on kyllä sen verran massiivinen ja erikoinen teos, ettei ehkä kannata aloittaa siitä :D Mut ehkä voit harkita tota sitten joskus, kun oot tottuneempi lukemaan enkuksi/kielitaito on kehittynyt lisää.

  Mut helpommista ja nuorten kirjoista tulis mieleen Libba Bray: Beauty Queens ja John Greenin The Fault in Our Stars oli musta ihan hyvä myös. Kauheesti en luekaan nuortenkirjoja nykyisin, mut nämä oli musta tosiaan ihan hyviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos näistä! :) Täytyy katsoa, mistä ne löytäisin.

   Poista

Kiitos kommentistasi!