11. tammikuuta 2016

Rakastan, DIMILY #1

"Kun 16-vuotias Eden Munro päättää viettää kesän isänsä ja tämän uuden vaimon luona Santa
© demi.fi
Monican rantakaupungissa Kaliforniassa, hän ei arvaa, mihin tuli oikein lähteneeksi. Edenillä on nyt arjessaan kolme uutta velipuolta, joista vanhin on Tyler Bruce, paha poika, jolla on lyhyt pinna ja iso ego.
Eden tulee vedetyksi mukaan Tylerin ystäväpiiriin ja kalifornialaiseen teinielämään. Yrittäessään oppia ymmärtämään Tyleriä hän huomaa olevansa peruuttamattomasti ihastumassa siihen ainoaan väärään – velipuoleensa. Lisätään soppaan Tylerin ripustautuva tyttöystävä ja Edeniin silmänsä iskenyt poika, ja luvassa on salaisuuksia, valheita ja kosolti draamaa. Mutta kuinka Eden saa pidettyä tunteensa kurissa? Ja saako hän ikinä selville totuutta Tylerista?"

Kun ensimmäisen kerran kohtasin Estelle Maskamen DIMILY-trilogian (Did I Mention I Love You) mainoksen, ajattelin, että tuossa vasta on kirja, jonka ehdottomasti haluan lukea, mahdollisimman pian. Lukiessani kirjan arvosteluja ajatukseni vain vahvistuivat. Mutta kuten joskus käy, sitä tippuu alas kovaa ja korkealta. Näin valitettavasti kävi minulle.

Tarina on sinänsä melko kaunis; kaksi haavoittunutta nuorta kohtaavat ja rakastuvat. Kirjan tapahtumat eivät kuitenkaan muutu. Kännäilyn ja biletyksen määrä on loputon ja joissakin kohdissa juttu menee melko kliseiseksi ja paikoin myös puuduttavaksi. Lisäksi vaikka kirjoitusvirheitä ei ole, on suomennos joissakin kohdissa hiukan outoa.

Kirjan vahvin alue on ehdottomasti keskiosa. Siinä kohdin ehdin jopa hetkeksi innostua ja kirjaa tuli ahmittua nopeasti. Eden ja Tyler ovat persoonina mielenkiintoisia ja kirja käsittelee arkoja aiheita. Nuoresta iästään huolimatta Maskame osaa kirjoittaa aiheista hyvin. Lisäksi kirjan loppuratkaisu oli ainakin minulle yllätys.

Vaikkei kirja ollut niin taianomainen ja ihana, mitä arvioiden perusteella annoin itseni ymmärtää, oli se lukukokemuksena vahvaa keskitasoa. Siksi jään odottamaan, mitä huhti- ja heinäkuussa ilmestyvät kaksi viimeistä osaa tuovat tullessaan.

♥♥♥½

2 kommenttia

  1. tykkään sun blogista kovasti, ja sainkin tästä hyvän vinkin mitä voisin alkaa lukea! :)
    jäin seuraamaan sun blogia :)
    http://milenaee.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!