5. lokakuuta 2015

Kortti kierrättäen

Hei taas pitkästä aikaa ja pahoittelut hiljaisuudestani! Aikaa on vierähtänyt kauheasti ja ollaan jo lokakuun alussa. Blogin päivittely on (koulukiireiden takia) hiukan jäänyt...

Vaikka askartelu lukeutuu yhdeksi kiinnostuksen kohteistani, ei blogin puolella siitä vielä liiemmin ole ollut näyttöä. Askarrellessani teen yleensä erilaisia kortteja ja tässä siitä yksi esimerkki. Kortti on simppeli ja sen valmistus vie vain muutaman kymmenen minuuttia. Lisäksi siihen tarvittavat materiaalit löytyvät melko suurella todennäköisyydellä kaikkien kotoa.
Tarvitset
korttipohja (esimerkiksi leikkaamalla vessapaperihylsyn puoliksi ja antamalla sen suoristua painon alla saa hyvän pohjan, itsellä tavallinen värillinen korttipohja)
paperia taustaksi (esimerkiksi tarpeettoman kirjan sivuja)
paperia kirjainten alle
sanomalehtiä
kynä
viivoitin
sakset
liimaa
(kuviosakset, ei pakollinen)

Mittaa ja leikkaa hiukan korttipohjaa pienempi pala taustaksi tulevasta paperista ja liimaa se korttipohjaan kiinni. Leikkaa sopivankokoinen pala kirjainten alle tulevasta paperista (kortista tulee mielenkiintoisemman näköinen, jos käytät leikkaamiseen kuviosaksia (onnistuu myös hahmottelemalla paperiin kynällä haluttu kuvio ja leikkaamalla saksilla sen mukaan)). Etsi ja leikkaa sanomalehdestä tarvitsemasi kirjaimet ja liimaa ne paperiin kiinni. Liimaa onnentoivotus korttipohjaan kiinni. Anna kuivua. Koristele oman mielesi mukaan.
Hyvää syksyn jatkoa kaikille!

2 kommenttia

  1. Sainkin oivallista vinkkiä mahdollisten joulukorttien näpertelyyn ystäville ja sukulaisille - lehdet kun kupruaa kaikkea jouluaiheista kuvaa ja tekstiä joita voi hyödyntää korttien askartelussa! Kiitoksia vinkistä! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!