20. elokuuta 2015

Hillotellaan! #1: Kanelinen raparperihillo

Kunnian avata hillosarjani sai tämä kanelinen raparperihillo, eikä suotta. Raparperi lukeutuu yhdeksi suosikkiherkukseni ja vaikka se tietysti onkin parhaimman makuinen tuoreena (ja alkukesästä), on sitä silti pakko saada maistaa myös talven pimeinä hetkinä. Makupariksi raparperille mielestäni sopii hyvin kaneli ja vanilja, myös mansikka on yksi oiva valinta. Omassa hillossani olen käyttänyt jauhettua kanelia ja vaniljasokeria, mutta jos varastoista löytyy, voi ne myös korvata oikeilla kaneli- ja vaniljatangoilla.
Ainekset   5 dl:aan hilloa
500 g pilkottua raparperia
2 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
½-1 dl vettä
½ pkt (165 g) Dansukkerin Hillo-marmeladisokeria

Sekoita kattilassa kaikki hillon aineet ainesosaluettelon mukaisessa järjestyksessä. Kuumenna hiljalleen kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Vähennä lämpöä ja keitä hilloa miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia. 
Kaada valmis hillo kuumennettuun lasipurkkiin ja sulje kuumennetulla kannella, anna jäähtyä huoneenlämmössä. Nimikoi ja varastoi viileään ja pimeään.
Jos käytät kaneli- tai vaniljatankoja jauhetun kanelin ja vaniljasokerin sijasta, poista tangot ennen purkittamista.

2 kommenttia

  1. Mitäh miksen oo tienny et sun blogi on näin kiva, vaikka oon tienny tän olemassaolosta jo kauan? :D Sait uuden lukijan.
    Pitää katsoa, saisko raparperejä kuinka helposti Englannista. Jos ei saa, niin pitänee vinkata äidille tästä ohjeesta - vaikuttaa ihan superhyvältä ♥

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!