3. toukokuuta 2015

Porkkanakakkumuffinit

Tämä Kinuskikissan sivuilta bongaamani porkkanakakkuresepti on varmasti paras löytöni ikinä! Tätä parempaa porkkanakakkua ei vain ole olemassakaan. Suosittelen ensitilassa kokeilemaan!
Taikinan voi siis paistaa tavallisessa, halkaisijaltaan 24 cm kakkuvuoassa. Mutta jos paistat taikinan muffinivuoissa, kuten minä, kannattaa suosia mahdollisimman vahvoja muffinivuokia, jotta leivokset pysyvät mehevinä. 
Kinuskikissan ohjeessa on kakku koristeltu tuorejuustokuorrutteella, mutta muffinien päälle se olisi ollut liian löysää, joten käytin tavallista voikreemiä, jonka maustoin appelsiinimehulla.
Ainekset   16 muffiniin
200 g huoneenlämpöistä voita
3 dl fariinisokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 kananmunaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 rkl kardemummaa
4 dl (2-4 porkkanasta) porkkanaraastetta
2 appelsiinin raastettu kuori

150 g huoneenlämpöistä voita
1 rkl vaniljasokeria
280 g tomusokeria
1 appelsiinin mehu
suklaa- tai mantelirouhetta

Vaahdota voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa ja lisää siivilän läpi vuorotellen porkkana- ja appelsiinikuoriraasteen kanssa.
Täytä muffinivuoista 2/3 taikinalla ja paista muffineita 200-asteisen uunin keskitasolla 20-30 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla.

Muffinien jäähtyessä vaahdota voi ja vaniljasokeri kermaisen vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää tomusokeri neljässä osassa siivilän läpi joka kerta hyvin vatkaten. Mitä enemmän vatkaat tässä vaiheessa, sitä kuohkeamman ja kevyemmän kreemin saat. Lisää appelsiinimehu kolmessa osassa kreemin joukkoon ja vatkaa hyvin.
Pursota tai levitä kreemi täysin jäähtyneiden muffinien päälle ja koristele suklaa- tai mantelirouheella.
Vinkki! Koristele muffinit vasta täysin jäähtyneinä, jottei kreemi sula muffinien päälle.
Vinkki! Jos kreemiä jää koristelusta yli, säilytä se mieluiten huoneenlämmössä kelmulla peitettynä. Näin se säilyy 2-3 päivää. Jääkaapissa kreemi säilyy yli viikonkin oikein pakattuna, mutta silloin se täytyy ottaa ennen käyttöä vähintään tuntia aikaisemmin huoneenlämpöön lämpiämään.

12 kommenttia

  1. Nam nam kuulostaa ja näyttää hyvältä! <3

    VastaaPoista
  2. Onpa namin näkösii! resepti tuli otettuu talteen jos vaik joskus itekkin tekis :)

    VastaaPoista
  3. Oi pitää ehdottomasti kirjoittaa tämä resepti ylös koska tykkään sekä porkkanakakusta että muffineista aivan vallattoman paljon! :3 Kiitoksia kivasta ohjeesta! :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia tästä! Ja toivottavasti resepti kantaa hedelmää myös sinulla :)

      Poista
  4. Tätä on ihan pakko kokeilla!!!! nami :P

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!