8. maaliskuuta 2015

Mustikka-karhunvadelmajuustokakku

Päätin ilahduttaa perhettäni naistenpäivän kunniaksi, varsinkin äitiäni ja äidinäitiäni, leipomalla jotakin hieman suurempaa, mitä normaalisti. Äitini suosikkeihin kuuluvat juustokakut, niin hyydytetyt kuin paistetutkin. Ihastuin tähän Maku.fi:stä löytämääni reseptiin ja se tuntui istuvan kuin nenä päähän tähän hetkeen. Tässä on minun versioni, hiukan muunneltuna.
Ainekset   Ø 26 cm irtopohjavuoka
100 g voita
2 dl ruisjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
½ dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
250 g mustikoita (pakaste)
250 g karhunvatukoita (pakaste)
1 dl vettä
6 liivatelehteä
4 dl vispikermaa
160 g Phidelphia Marabou-suklaatuorejuustoa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 sitruunan raastettu kuori
½ dl sitruunamehua
kuivattuja mustikoita

Sulata pohjaan tuleva voi ja anna sen hetki jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään sekaisin ja lisää voisula ja kananmuna, sekoita hyvin sekaisin, mutta älä vaivaa. Painele seos leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille tasaiseksi, ohueksi kerrokseksi (itsellä pohjasta jäi vähän turhan paksu ja taikina ei riittänyt koko reunan mitalle, olkaa te tarkempia). Anna pohjan levätä jääkaapissa vähintään ½ tuntia ja paista se sen jälkeen 200-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia. Anna jäähtyä.
   Pohjan vetäytyessä kaada marjat ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä seosta noin 5 minuutin ajan ja aja se sen jälkeen sauvasekoittimella tasaiseksi. Seoksen kuuluu olla nektariinimaista eli se on rakenteeltaan hiukan siirappia ohuempaa. Jäähdytä.
   Laita liivatteet likoamaan (niiden täytyy antaa liota vähintään 5 minuuttia).
   Vatkaa kerma melko kovaksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuustot ja sokeri sähkövatkaimella tasaiseksi seokseksi. Lisää jäähtynyt marjaseos.
   Kuumenna sitruunamehu ja -kuori kiehuvaksi ja liuota ylimääräisestä vedestä puristetut liivatelehdet siihen. Anna hetki jäähtyä ja lisää se sen jälkeen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tuorejuustoseokseen. Nostele tämän jälkeen kermavaahto tuorejuustoseoksen joukkoon ja sekoita varovasti hyvin sekaisin.
   Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle ja tasoita pinta. Koristele kuivatuilla mustikoilla. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa vähintään 5 tuntia, mieluiten yön yli.

HYVÄÄ NAISTENPÄIVÄÄ KAIKILLE!

2 kommenttia

  1. Tää näyttää niin hyvältä! Pakko testata joku päivä<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen :) Vaikka työ vie aikaa, se palkitaan.

      Poista

Kiitos kommentistasi!