14. helmikuuta 2015

Suklaajuustokakku

Ajatus paistettavasta juustokakusta on kummitellut mieleni perukoilla jo kauan. Näin ystävänpäivän kunniaksi päätin sitten tehdä jotain meillä hiukan spesiaalimpaa ja kokeilla tätä Unelmaa leipomassa-blogin suklaajuustokakkua, mitä olen jo moneen kertaan siellä käynyt ihailemassa.
Reseptiä en halua tänne kopioida, joten tästä klikkaamalla pääset Unelmaa leipomassa-blogin sivuille katsomaan ohjetta.
 
Tämä kakku sopii mainiosti ensimmäistä kertaa tekevälle, koska tätä juustokakkua ei paisteta vesihauteessa. Vain tunti 175 asteessa ja vielä n. puoli tuntia uunin jälkilämmössä.
Niin hyydytettävät kuin paistettavatkin juustokakut kannattaa tehdä edellisenä päivänä, koska varsinkin paistettavat kakut maistuvat parhaimmalle, kun ne ovat saaneet vetäytyä vähintään 8 tuntia jääkaapissa. Näin kakku vetäytyy ja hyytyy sopivasti ja saa itselleen ominaisen silkkisen pehmeän rakenteen, joka suorastaan sulaa suussa ♥ Mitään kovin keveitä ja vähäkalorisia nämä ei todellakaan ole ja siinä onkin varmaan hyydytettävän juustokakun ainoa etu.
Alla on pari vinkkiä, jotka koin itse hyödyllisiksi leipoessani, ja toivon niistä olevan myös hyötyä teille.
1. Irtopohjaista vuokaa leivinpaperilla vuoratessa kannattaa vuoan reunat voidella esimerkiksi voilla tai margariinilla, jolloin leivinpaperi tarttuu reunoihin kiinni ja papereita ei tarvitse yrittää ujuttaa reunan ja pohjan väliin. Näin ne myös pysyvät paremmin paikallaan ja renkaan irroittaminenkin käy helpommin.
2. Leivinpaperista kannattaa leikata hiukan reunusta korkeammat palat, koska kakku kohoaa kypsyessään.
3. Kakussa käytettävän rasva-sokeripohjaisen pohjataikinan saa levitettyä helposti vedellä kostutetulla lusikalla tai nuolijalla.

Ihanaa ystävänpäivää kaikille!

2 kommenttia

  1. Tosi herkullisen näköisiä reseptejä, täytyypä laittaa muutamia ylös niin saa kokkeilla :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!