8. helmikuuta 2015

Omenapiirakka

Omenapiirakka on herkku, jota ei voi vastustaa ♥ Vaniljajäätelön/kastikkeen tai kinuskikastikkeen kanssa lämpimänä tarjoiltuna se on varma talvipäivän pelastus. Siihen on myös helppo "tuhota" hiukan jo rupsahtaneet omenat.
Pohjana on yksinkertainen ja nopea taikina, jossa ainekset vain sekoitetaan keskenään. Ohjeen olen saanut mummoltani, ja se onkin meillä kotona laajassa käytössä. Se kelpaa minkä tahansa piirakan pohjaksi ja mausteita vaihtelemalla/lisäämällä siitä saa lukuisia eri variaatioita jokaiseen makuun. Voit siis olla varma, että tulet näkemään tämän ohjeen täällä usein ;)
Ainekset   Ø 26 cm kakkuvuoka tai uunipellillinen
6 dl vehnäjauhoja
4 dl fariinisokeria
4 tl leivinjauhetta
4 tl vaniljasokeria
1 ½ rkl piparkakkumaustetta (tai kanelia ja kardemummaa molempia 1 tl)
4 kananmunaa
2 dl maitoa
1 dl juoksevaa kasvirasvasekoitetta tai 100 g sulatettua margariinia
3-4 pientä omenaa
(fariinisokeria tai kanelia)

Sekoita kaikki pohjan ainekset luettelon mukaisessa järjestyksessä ja kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan tai leivinpaperoidulle uunipellille.
Pese, kuori ja lohko omenat. Asettele omenanpalat haluamallasi tavalla taikinan päälle. Ripottele halutessasi päälle vielä fariinisokeria tai kanelia.
Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alaosassa 30-45 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea ja pohja on kypsä. Jos teit piirakan kakkuvuokaan, anna sen vetäytyä hetki ja kumoa sen jälkeen tarjoilulautaselle.
Tarjoa vielä hiukan lämpimänä haluamiesi lisukkeiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!