23. marraskuuta 2014

Puikkojen kilinää kynttilöiden valossa

Anteeksi tämä hiljaisuus! On atto-jakso menossa ja se on imenyt mehut minusta melko totaalisesti. Hiukan omaakin aikaa on löytynyt ja olen käyttänyt sen hyödykseni tekemällä perheelle joululahjoja. Tuloksena on ollut pari villasukkia ja kaksi pipoa, joista toisesta puuttuu vielä tupsu.

    Villasukat ovat äidille, joka on toivonut niitä jo useampana vuotena. Jos aikaa riittää vielä toisen pipon jälkeen, neulon toiset lyhytvartisemmat näille kaveriksi. Väriltään tulevat olemaan vaaleanharmaat ja varren ajattelin tehdä pelkästään joustinneuleella. Ehkä jonkun kivan kuvion kehitän eri värillä.
    Sukat on muuten tehty Novitan perussukkaohjeen mukaan, mutta aloitussilmukoita loin 68 ja neuloin varren puoleen väliin, kunnes kavensin silmukat tasaisesti niin, että silmukoita jäi jäljelle 48. Alku- ja loppuvarsi on perinteistä joustinta (2 o, 2 n) ja välissä on helmineuletta.
   Pipot ovat isälle ja pikkuveljelleni, jotka molemmat ovat vannoutuneita Tappara-faneja. Ohje on Suuri Käsityö-lehdestä (n:o 9/2014). Sieltä löytyvät myös ohjeet muiden Liiga-joukkueiden pipojen tekoon. Työ on helpompi ja nopeampi, mitä voisi luulla.

Kynttilöiden tuiketta kaikkien loppumarraskuuhun sekä joulukuuhun ja hyvää joulun odotusta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!