15. marraskuuta 2014

Isän pullapohjainen juustokakku

Myöhästyneet isänpäiväonnittelut kaikille isille!

Isälläni on erittäin läheinen suhde perinteiseen pullaan, joten tämä kakku tuntui sopivan hänelle kuin nenä päähän. Reseptin löysin keväällä ilmestyneestä Hannah Milesin Juustokakku-kirjasta. Aivan täysin ohje ei mieleeni ollut, joten se oli vain suuntaviivana kakkua tehdessäni. Pullapohja on tehty perinteisestä pullataikinasta ja täyte on paistettavaa juustokakkua.

Ainekset   1 pellilliseen (n. 30 x 40 cm)
5 dl kädenlämpöistä maitoa
50 g hiivaa
2 dl sokeria
1 kananmuna
1 rkl kardemummaa
n. 15 dl vehnäjauhoja
200 g huoneenlämpöistä margariinia/voita
500 g mascarpone-juustoa
2 kananmunaa
1 1/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Liuota hiiva hyvin maidon joukkoon ja lisää sokeri, kananmuna ja kardemumma hyvin sekoittaen. Lisää suurin osa (90 % = 0,9 x 15 dl = 13,5 dl) vehnäjauhoista vähän kerrallaan taikinaa samalla alustaen. Lisää välissä margariini ja sen jälkeen 1-2 dl vehnäjauhoja ja alusta taikinaa niin kauan, että taikina irtoaa kulhon reunoista ja vaivauskädestä (aikaa menee noin 10-20 minuuttia). Lisää tarvittaessa vehnäjauhoja.
Anna taikinan levätä 15-30 minuuttia lämpimässä paikassa (esim. mikrossa, älä kuitenkaan laita mikroa päälle!), ja tee sillä välin täyte sekoittamalla mascarponen joukkoon kananmunat ja sokerit.
Kaulitse pullataikina pellin kokoiseksi ja aseta taikina (tarvittaessa voidellun) pellin pohjalle. Levitä täyte pohjan päälle niin, että jätät reunoihin tyhjää tilaa. Kohota kakkua lämpöisessä paikassa liinan alla niin kauan, että pohja on kohonnut kaksinkertaiseksi.
Paista 175-asteisen uunin alatasossa 20-30 minuuttia niin, että kakku on saanut kauniin kullanruskean värin.

Valitettavasti en kuvaa ehtinyt napata, pahoitteluni tästä. Täältä kuitenkin löydät toisen postauksen aiheeseen liittyen (kuvan kera).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!