2. syyskuuta 2014

Tähtiin kirjoitettu virhe

John Green

Odotin tätä kirjaa kuin kuuta nousevaa paikallisesta kirjastosta. Olin laittanut sen varaukseen heinäkuun alussa ja vihdoin se viime viikolla tuli. Kirja herättää minussa ristiriitaisia tunteita, mutta niistä voit lukea alempaa lisää. Suosittelen kuitenkin lukemaan kyseisen kirjan!

"Rakkaus on aina vaikeaa, mutta ei mahdotonta silloinkaan, kun on parantumattomasti sairas. Syöpää sairastava 16-vuotias Hazel on onnekas saatuaan muutaman lisävuoden. Elämä tuntuu silti jo eletyltä, kunnes hän tapaa hurmaavan Augustus Watersin. Toisistaan Hazel ja Augustus löytävät sen, mitä eivät ole vielä ehtineet menettää.
Tähtiin kirjoitettu virhe on riipaisevan hauska, filosofisen älykäs ja vimmaisen rohkea romaani rakkaudesta, periksi antamattomuudesta ja elämän odottamattomuudesta."

Kuten jo alussa totesin, ennakko-odotukseni tätä kirjaan olivat kovat. Toisaalta hieman petyin, mutta toisaalta myös yllätyin positiivisesti. Tähtiin kirjoitettu virhe on samalla sekä ihana rakkaustarina, jollaista omallekin kohdalle toivoo (poisluettuna muutamat ikävät kohdat), että hieno ja oivaltava kuvaus ihmisen kasvusta ja kehityksestä oma itsenä.
Tarina on samalla sekä hauska ja iloinen että surullinen, se kuvaa mielestäni hyvin ihmiselämää. Kirja ei (onneksi) muutu nyyhkytarinaksi.
Green on mielestäni löytänyt hyvän tyylin kirjoittaa, vaikkei se minuun täysin uppoakaan, ja siteeraukset Viistoa valoa-kirjaan ovat mielestäni onnistuneita. Myös suomennos on onnistunut ja teksti on helppolukuista. Kuvailua ei juurikaan ole ja kirjan henkilöihin on toisinaan vaikea samaistua.
Tähtiin kirjoitettu virhe-kirjalle annan tähtiä 3 ½ viidestä.

2 kommenttia

  1. Hei,
    löysin blogisi Demin kautta ja päädyin selailemaan vanhoja kirjoituksiasi. Pidän itsekin ystäväni kanssa nykyään hyvin kirjapainotteista blogia, joten keskityin lähinnä lueskelemaan näitä kirja-arvostelujasi. Jännä huomata, miten samankaltaisia ajatuksia Greenin kirja on sinussa herättänyt – varsinkin, kun kaikki muut tuntuvat ylistävän kirjaa varauksettomasti maasta taivaisiin. Blogisi vaikuttaa muutenkin mukavalta ja ajattelin jäädä seurailemaan sitä jatkossakin : )

    - Iridessa (http://ikavaunelmia.blogspot.fi/)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!