12. syyskuuta 2014

Enkelioppi

Danielle Trussoni

"Huikea trilleri pimeyden enkeleistä. Sisar Envangeline on asunut Pyhän Rosan luostarissa pikkutytöstä lähtien. Kun sympaattinen, nuori taidehistorioitsija Verlaine saapuu luostariin tutkimaan vanhoja kirjeitä, alkaa Evangelinelle paljastua totuus luostarin muurien kätkemistä salaisuuksista.
Silloin iäkäs nunna nimeltä Celestine ymmärtää, että on tullut aika kertoa Evangelinelle enkeliopista. Hän kertoo enkelitieteen opinnoistaan ja sekkailuistaan sota-ajan Pariisissa sekä lahjakkaasta opiskelutoveristaan Gabriellasta, Evangelinen isoäidistä.
Enkelitutkijat tietävät, että keskuudessamme elää langenneiden enkelten ja ihmisten jälkeläisiä, nefileitä, vetovoimaisia mutta kylmiä olentoja, jotka hamuavat valtaa. Voimistaakseen asemaansa nefilit tarvitsevat aarteen, joka on enkelitutkijoiden hallussa.
Evangelinen kohtalona on seurata verensä perintöä: hän joutuu mukaan taisteluun, jossa panoksena on ihmiskunnan tulevaisuus."

Enkelioppi on kekseliäs, trillerimäinen jännitystarina, joka imee lukijansa tehokkaasti mukaansa. Edes kirjan suuri koko ja sivujen pieni fonttikoko ei saa lukijaa jättämään kirjaa kesken. Aihe on mielenkiintoinen, vaikkei uskonnollinen olisikaan, ja kirjailija on pureutunut siihen hyvin. Ongelmana on kuitenkin runsaasti käytetyt sivistys- ja aihekohtaiset sanat, joita ei ymmärrä ilman sivistyssanakirjan selausta ja aiheeseen perehtymistä.
Juoni on vauhdikas ja arvaamaton. Ajanjakson vaihto kirjan keskellä on hiukan hämmentävä, mutta pohjustaa hyvin kirjan muita tapahtumia. Kerronta on yksityiskohtaista ja kieli sujuvaa. Muutamia kirjoitusvirheitä löytyy, mutta teksti pysyy ymmärrettävänä. Hankalaksi sen tekee jo edellä mainitut pieni teksti ja runsaat sivistyssanat.
Enkelioppi saa 3 ½ tähteä viidestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!