8. elokuuta 2014

Virheetön

Sara Shepard, Valehtelevat viettelijät 2

Kirja jatkaa sujuvasti edeltäjänsä tarinaa ja porautuu yhä syvemmälle tyttöjen salaisuuksiin sekä avaa edellisen kirjan pimentoon jääneitä asioita. Jos edellinen kirja ei vielä täysin vakuuttanut minua, niin tämä sen kyllä teki.
"Älä huokaise helpotuksesta. Tämä ei ole ohi ennen kuin minä sanon niin. - A
Uhkaavat viestit jatkuvat, ja yksi kerrallaan ne pakottavat tytöt ratkaisuihin, jotka muuttavat heidän elämäänsä lopullisesti. Kuka voi tietää kaiken heidän menneisyydestään, nykyisyydestään, tunteistaan - valheistaan?"

Virheetön on yhtä hyvä, mielenkiintoinen ja jännittävä kuin Kaivattukin. Kirjan hotkii nopeasti yhdeltä istumalta ja tarina tempaa mukaansa heti ensi sivuilta. Osittain kirjan salaperäisyys auttaa, mutta välillä se tuntui jopa turhauttavan salamyhkäiselle.
Juoni ja juonenkäänteet ovat hyviä ja tämäkin kirja on osattu jäsentää oikein. Kerronta on sujuvaa ja suomennos on selkeää ja helppolukuista. Kuvailuakin löytyy, mutta sitä saisi olla vieläkin enemmän. Myös kirjan ideana pitämäni ajatus "kehen voin luottaa" tulee hyvin esiin.
Kirjan hahmot herättävät minussa ristiriitaisia tunteita, toisaalta he ovat niin erilaisia ja pidän siitä, mutta toisaalta taas niin samanlaisia. Henkilöt ovat todenmukaisia ja voisivat hyvin elää tässä maailmassa, mutta jotkut jutut tuntuvat jo siltä, että niitä on lähdetty liioittelemaan, kaikki nuoret yleistetään samaan muottiin.
Virheettömälle annan neljä tähteä viidestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!