25. elokuuta 2014

Toffee-rusinamuffinit

Nämä muffinit sopivat erityisesti makeasta pitäville, vaikkeivat vielä "ähkymakeita" olekaan. Toffeen ja rusinan makuyhdistelmä oli minulle uusi tuttavuus, mutta se toimii! Oma taikinani oli mielestäni hiukan liian kuivakka, joten kannattaa olla tarkkana jauhoja lisätessä ja muffineja paistaessa. Paisto varsinkin menee helposti yli.

Ainekset   8-10 muffiniin
115 g toffeepaloja (Omar)
1 rkl maitoa
85 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
40 g fariinisokeria
1 kananmuna
100 g vehnäjauhoja
3/4 tl leivinjauhetta
50-75 g rusinoita

Pilko toffeepalat pieniksi kuutioiksi ja sulata niistä puolet maidon kanssa vesihauteessa.
Vaahdota rasva ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi, lisää kananmuna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan yhdessä rusinoiden ja sulatetun toffeemassan kanssa, sekoita tasaiseksi taikinaksi ja jaa taikina muffinivuokiin. Paina loput, ylijääneet toffeepalat muffineihin.
Paista muffineita 200 asteisen uunin keskitasolla 10-15 minuuttia, kunnes muffinit ovat kohonneet, saaneet väriä ja kokeilutikku on muffineita kokeiltaessa kuiva.
Anna jäähtyä ja koristele halutessasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!