30. elokuuta 2014

Onnistunut munasokerivaahto

Onnistunut munasokerivaahto on monen leivonnaisen a ja o. Kun vaahto on onnistunut, leivonnaisesta tulee kuohkea ja mehevä sekä leivonnainen pysyy hyvin koossa. Se on myös esteettisesti kauniimpi kuin lässähtänyt.
© yhteishyvä.fi
Munasokerivaahto on toisaalta erittäin helppo ja yksinkertainen asia, mutta myös haastava. Vaahtoa tulee vatkata tarpeeksi, muttei liikaa, koska liikaa vatkattu taikina laskee uunissa.
Myös raaka-aineiden lämpötila ja suhteet voivat joskus tuottaa ongelmia. Ensimmäinen ja varmasti tärkein sääntö munasokerivaahdon tekemisessä on se, että kananmunat ovat huoneenlämpöisiä. Kylmät kananmunat eivät vatkaudu kunnolla!
© rakkauttaaulait.blogspot.com
Valmis vaahto on täysin valkoista, sileää ja kiiltävää. Taikinaa sekoitettaessa sokeri ei rahise, vaan se on imeytynyt/sulanut kokonaan kananmunan joukkoon. Myös vaahdon pintaan tehty "kasitesti" varmistaa, että vaahto on valmista. Kun vaahdon pintaan tehty kahdeksikko (8) pysyy muutaman sekunnin ajan, on vaahto valmista.

Toivottavasti näistä vinkeistä oli hyötyä niille, jotka tämän asian kanssa painiskelevat. Kommenttia otetaan myös vastaan, jos jutussa on korjattavaa/puutteita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!