13. elokuuta 2014

Kunnes kerron totuuden

Julie Berry

Kunnes kerron totuuden on Berryn ensimmäinen romaani, mutta hänellä on aikaisempaa taustaa kirjoittajana. Kirja on aikamoinen paketti: 286 sivuun mahtuu niin riipaisevaa rakkautta ja kaipuuta kuin trillerimäistä jännittävyyttä ja toimintaa, ripauksena historiallista näkökulmaa. Ja jokainen hetki kirjan parissa on sen arvoinen!

"Mitä Judithille ja Lottielle oikein tapahtui? Hätkähdyttävä tarina tytöstä, joka uskaltaa tehdä ihmeensä itse ja riskeerata kaiken rakkautensa vuoksi. Neljä vuotta sitten Judith ja hänen ystävänsä Lottie katosivat. Kaksi vuotta myöhemmin Judith palasi takaisin, mutta yksin. Vain Judith tietää, mitä tapahtui, mutta hän on mykkä. Silti hän on täynnä äänetöntä puhetta, muistoja, vihaa, kaipuuta ja ennen kaikkea rakkautta lapsuudenystäväänsä Lucasia kohtaan.
Lucas on menossa naimisiin kylän kaunottaren, Marian, kanssa, kun tulee tieto, että vihollinen on hyökkäämässä. Marian aloitteesta Judith alkaa opetella uudestaan puhumaan. Vähitellen ahdasmielisen yhteisön salaisuudet alkavat paljastua ja Judithin elämä muuttuu dramaattisella tavalla."

Pidän tästä kirjasta aivan valtavasti! Se on kaunis ja mukaansatempaava tarina, jossa on hieno kerronta ja lähes täydellinen ja helposti samaistuttava päähenkilö.
Kerronta on mielestäni jo jopa herkkää ja tekstiä on helppo ja miellyttävä lukea. Kuvailu on tarkkaa ja yksityiskohtaista, kirjan tapahtumissa ja hetkissä elää täysillä mukana. Vielä siirappisen onnellinen loppu antaa viimeisen silauksen loistavalle kirjalle.
Erilaiseksi muista kirjoista tämän kirjan tekee sen tunnelma, tapahtumapaikat ja elinympäristö sekä tavat, jotka antavat kirjaan oman mausteensa. Historialliset kirjat ovat harvassa ja tämä on yksi onnistuneimmista.
Kunnes kerron totuuden-kirjalle annan tähtiä täydet viisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!