26. heinäkuuta 2014

Kaivattu

Sara Shepard, Valehtelevat viettelijät 1

Kaivattu tarttui käteeni oikeastaan vahingossa, valitsin sen kesätyöpaikkani kirjastosta paremman puutteessa. Ja sain yllättyä erittäin positiivisesti.

Kaivattu on Valehtelevat viettelijät-sarjan avausosa ja toivon, että kirjan takakansi kertoo teille juonta tarpeeksi, jotten paljasta sitä liian tarkasti (laita kommenttia, jos haluat seuraavassa postauksessa minun itseni kirjoittaman tarkemman juonikaavion):
"Älä koskaan luota tyttöön, jolla on ruma salaisuus. Jokaisella meistä on jotain salattavaa - etenkin näillä neljällä tytöllä: Spencer, Aria, Hanna ja Emily.
Heillä jokaisella on omat pikku salaisuutensa, mutta tyttöjä yhdistää yksi asia, jonka he kaikki ovat vannoneet pitävänsä salassa hautaan asti. Salaisuus, joka sai alkunsa sinä päivänä, kun heidän ystävänsä Alison katosi.
Mistäkö minä sen tiedän? Minä tiedän kaiken heidän valheistaan. Ja arvaa mitä? Aion paljastaa kaiken.
- A"

Ensimmäinen ajatukseni kirjaa lukiessani oli, että tämä on erilainen. Se on erilainen, mitä olen lukenut ja mitä yleensä luen, se on erilainen, mitä sen kuvittelin olevan, vaikka kirjan henkilöt ovat kuin tästä päivästä otettuja.
Kirja tempasi minut heti mukaansa ja se oli ahmittava melkein siltä istumalta. Myös eräs piirre, jota itse pidän tärkeänä, saattoi auttaa. Mielestäni jo se, miten luvut on rakennettu kertoo siitä, onko kirja hyvä. Ja Kaivatun luvut on rakennettu hyvin. Ne ovat tarpeeksi lyhyet, joten lukemiseen ei tylsisty, jos ajattelee, että lukee luvun kerrallaan, eikä lopeta tarinan lukua kesken luvun. Myös teksti on käännetty sujuvasti ja kerronta on melko yksityiskohtaista. Toisaalta tähän kirjaan ei välttämättä olisi sopinut kovin tarkka yksityiskohtien kuvailu.
Ainoa miinus tulee tarinan oudosta lopetuksesta. Mielestäni kirja loppuu väärässä kohdassa. Tarinaa olisi voitu jatkaa vielä hiukan eteenpäin tai lopettaa aikaisemmin.
Arvosanaksi Kaivatulle annan neljä tähteä viidestä.

4 kommenttia

 1. Onnea uuteen blogiin!
  Pikkusiskoni on ihan koukussa tuon sarjan kirjoihin. Voisi itsekkin joskus katsastaa ne läpi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Uskon, että on koukussa. Ensimmäinen osa sai minut vaikuttumaan, katsotaan mitä muut tuovat tullessaan.

   Poista
 2. pitäisi itkesin nuo kirjat lukea, kun olen kyseistä sarjaa katsellut! kivan oloinen blogi sulla:)

  http://oonaaino.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sinullakin on kiva blogi :) Ja suosittelen lukemaan!

   Poista

Kiitos kommentistasi!